Revontulet myrskyssä


Maanantai-iltana oli taas revontulia, tällä kertaa poikkeuksellisen hienot. Ennusteet lupasi noin kolmen päivän jakson jolloin säpinää voisi taivaalla olla. Sääennusteetkin oli suosiollisia, kevät on alkanut mukavan pilvettömänä. Tuuli oli tosin lähes myrskylukemissa, mietin uskaltaako autolla lähteä jos tuuli kaataa puita tielle, otanko kenties moottorisahan mukaan. Lähdin sitten ilman sahaa, ajattelin, että kävelen vaikka kotiin, matkaa ei ollut kuin muutama kilometri. Paikaksi valitsin Tuulijärven, sen etelärannalla oli tuttuja paikkoja ja tutut kuvakulmat. Oletin tuulen rikkoneen heikot jäät, mielessä oli jäälauttojen välissä heijastuvat repolaiset. Menin ajoissa, jo hämärän aikaan. Usein tulet näkyy aktiivisen kauden aikana jo heti ensimmäisten tähtien syttyessä.
Nyt ei käynyt niin. Revontulimyrskyä ei tullut, tuuli kyllä myrskysi niin, että piposta sai oikeasti pitää kiinni puuskien aikana. Kaikki oksat ja suuremmatkin puut heilui koko ajan. Terävien kuvien saaminen tuntui aika epätoivoiselta. Jalustan jalatkin oli laitettava alimpaan asentoonsa koska tuuli värisytti jalustaa. Järven jääkansikin oli ehjä, rannat vasta oli alkaneet sulaa.
Kun taivas pimeni, pohjoisessa alkoi näkyä hento kaari. Se nousi pikkuhiljaa mutta kesti tunnin ennenkuin jotain alkoi tapahtua. Siihen saakka olin taas miettinyt homman mielekkyyttä ja pelännyt puun kaatuvan auton päälle mutta sitten kaikki unohtui. Kirkkaat tulet riehui pohjoistaivaalla kohtuullisen korkealla tunnin verran. Kuvasin vain muutamaa tuttua kuvakulmaa, muutama paikka jäi vielä tulevaisuuteen, toinen vaatii sulan veden ja toinen matalamman veden pinnan, nyt oli tulvavesi työntynyt jonkun matkaa metsään. Näytös muuttui lopuksi violetin punaiseksi ja väri jäi taivaalle vielä toviksi sen jälkeen kun vihreä kaari katosi. Kamera näki punerruksen myös eteläisellä taivaalla.
Lopulta oli lähdettävä, pahin myrsky oli jo ohi eikä tarvinnut kävellä, tie oli auki.


SUMMARY: Monday nights northern lights were very bright. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: