Kotkat


Tasan viikko sitten oli hyvin tuulinen päivä. Illan revontulia odotellessa kävin päivemmällä rannassa katsomassa mitä järvellä on. Tyhjää oli, kovassa tuulessa tuli kaksi merikotkaa vemputtelemaan järven päälle, saaden muutaman sorsan ilmaan. Purossakaan ei ollut mitään kuvattavaa ja maisemakuvaukseen valo oli kovaa ja jyrkkää. Tulin siis nopeasti pois ajatellen, että taas yksi hukkareissu, no, ei tohon paljoa aikaa tärvääntynyt.
Pihalla kun olin astumassa kuistille vilkaisin tapani mukaan vielä taivaalle. Merikotka liiti matalalla talon yli järvelle. Sihtailin sitä kameran läpi ja näin syrjäsilmällä toisen tulevan perässä. Olin kääntämässä kameraa sitä kohti kun sivummalta lähestyi vielä kaksi. Otin ne tähtäimeen ja huomasin niiden olevan nuoria maakotkia. Ne kisaili keskenään ja koukkasi kovassa tuulessa talon yläpuolella ylöspäin. Hetken luulin, että ne ottaa kynsillä kiinni toisistaan mutta alempana oleva irrottautui tilanteesta ja ne katosivat sinne mistä tulivatkin. Toinen huusi kerran mennessään. Toisella oli vasemmassa jalassa vaalean vihreä rengas, toisessa metallinen. Sama siis kuin viikkoa aiemmin kuvaamani.
Tarkennuksen kanssa en ihan ehtinyt, nyt on käsitarkenteinen tele ollut vuoden käytössä ja ensimmäinen tilanne jossa automaatti olisi ollut selvästi parempi. Samoin huomasin, että elektroninen etsin ja pitkä sarja ei ole hyvä yhdistelmä, kohde livahtaa helposti ulos kuvasta.


SUMMARY: Two young golden eagles were playing over our house.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: