Kevätmuutto alkaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
On taas se aika vuodesta kun muuttolinnut alkaa saapua. Joutsenet ja merikotkat on ensimmäisten joukossa. Telkän jo kuulin yhtenä iltana ja viikko sitten lensi neljä uuttukyyhkyä järven yli. Sulat vesistöjen varret houkuttelee kaikenlaisia siivekkäitä luokseen. Pienemmät linnut viihtyy joen sulaneilla penkoilla, joutsenet saa syödäkseen järven pohjasta ja merikotkia kiinnostaa saukkojen kalansaaliit. Ainakin yksi saukko on liikkunut tänä talvena järvellä ja sen jäädyttyä joessa, jäljistä päätellen kyllä useampikin.
Yhtenä aurinkoisena päivänä vein tikkaat rantaan ja laitoin nojalleen lähinnä kaislikkoa olevaa puuta vasten. Näin pääsin kuvaamaan neljän metrin korkeudesta kaislikon yli. Oksien välistä tosin mutta ehkä ne antoi pikkuisen näkösuojaa. Parikymmentä paikalla ollutta joutsenta ei häiriintynyt yhtään, yllättäen kaksi jäällä istunutta merikotkaakin piti asemansa, vielä kolmaskin laskeutui hetken päästä niiden lähelle. Pari vuotta sitten niiden pakoetäisyys oli puoli kilometriä, nyt tuntuu pääsevän 50metrin päähän. Ehkä pystyssä sinnittelevän kaislikon antama näkösuoja antaa turvaa. Tai sitten se on lintuinfluenssaa.
Yksinäinen saukko näkyi muutaman kerran sukeltelevan keskemmällä järveä. Johonkin se vain katosi ennenkuin sain kuvattua, tyypillinen katoamistemppu. Ehkä kotkatkaan ei huomanneet sitä koska ne jatkoivat jäänreunan taittamien kaislojen kääntelyä. Lopulta kotkat vaihtoi paikkaa enemmän näkösuojaan ja tikkaan puolatkin alkoi painaa jalkapohjia. Joutsenetkin painoi pään siiven alle ja kävi päivälevolle. Oli aika lähteä tyhjentämään muistikortti. Poistuessani lehtopöllö huusi yhden kerran. Ihan keskellä päivää kirkkaassa auringonpaisteessa. Taas oppi jotain uutta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
SUMMARY: It’s that time of the year when Whooper swans and white-tailed eagles come back from south
.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: